۱۱ دلیل برای غرق شدن که برجستهترین آنها ترس، گیجی و رقابت بین نوجوانان است
پلیس دبی ۱۱ دلیل اصلی برای غرق شدن را خلاصه کرده است که شامل عدم آشنایی با شنا، ترس و گیجی، جریانات دریایی، خستگی و فرسودگی، رقابت بین نوجوانان، و عدم رعایت دستورالعملها و راهنماییها میشود.
به طور دقیق، پلیس دبی برای روز جهانی پیشگیری از غرق شدن با مجموعهای از فعالیتها آماده شده است که شامل سخنرانیهای آگاهیبخشی در مورد خطرات و دلایلی که معمولاً به این نتیجه منجر میشود، است.
سردار حسن سهیل، مدیر مرکز پلیس بنادر، گفت که روز جهانی پیشگیری از غرق شدن که توسط سازمان ملل تحت شعار «هر کسی میتواند غرق شود… اما نباید کسی غرق شود» اعلام شده است، فرصتی است برای برجسته کردن تأثیرات تراژیک و عمیق غرق شدن بر خانوادهها و جوامع و ارائه راهحلها و پیشنهادات برای جلوگیری از این حوادث.
وی افزود که فعالیتهایی که پلیس دبی در چارچوب روز جهانی پیشگیری از غرق شدن که در تاریخ ۲۵ ژوئیه هر سال برگزار میشود، در دو مکان انجام خواهد شد: ساحل کایت بیچ و مرکز غواصی برمودا در منطقه جمیرا.
سرهنگ علی النقبی، معاون مدیر مرکز پلیس بنادر، گفت که ۱۱ دلیل اصلی برای غرق شدن عبارتند از: عدم آشنایی با شنا، ترس و گیجی، جریانات دریایی، خستگی و فرسودگی، رقابت بین نوجوانان، عدم رعایت دستورالعملها و راهنماییها، تأثیر مشروبات الکلی و مواد مخدر، خروج از منطقه مشخص شده برای شنا، عدم آگاهی از جریانهای دریایی، تلاش برای نجات غریق توسط فردی غیرمؤهل، و عارضه بیماری ناگهانی در حین شنا.
وی افزود که شناگران و افرادی که به سواحل و استخرها میروند، باید دستورالعملها و راهنماییهای ایمنی را رعایت کنند، از جمله: اجتناب از ورود به آب برای افرادی که شنا بلد نیستند، تنها نگذاشتن کودکان در آب، شنا در مناطق مشخص شده، عدم ورود به آب در غیاب ناجی، پوشیدن لباسهای مناسب شنا، اجتناب از شنا تحت تأثیر مواد مخدر و الکل، دوری از ماجراجویی و رقابت، عدم شوخی در آب با دوستان، و عدم شنا پس از خوردن غذا یا پس از غروب آفتاب مگر در سواحل مشخص شده.
وی فاش کرد که انواعی از غرقشدگان وجود دارد که طبق طبقهبندی مورد قبول در موارد نجات، شامل: «غریق مضطرب» که احساس تنش و ترس دارد و حرکات سریع و غیرمنظم انجام میدهد و تمرکزش را از دست میدهد، «غریق معلق» که بین سطح آب و کف قرار دارد به دلیل ورود مقدار زیادی آب به بدنش، «غریق غوطهور» که در کف قرار دارد به دلیل تأخیر در نجاتش، و «غریق خسته» که شخصی است که دچار آسیب یا بیماری ناگهانی شده و نیاز به کمک برای خارج شدن از آب دارد.