استفاده از ذرات نانو برای درمان سلولهای سرطانی
به گزارش دبی توییتر به نقل از خبرگذاری امارات الیوم، یک مطالعه که توسط محققی در دانشگاه خلیفه علوم و فناوری انجام شده، امکان استفاده از ذرات نانو برای درمان سلولهای سرطانی را کشف کرده است. این دانشگاه تأکید کرده که ذرات نانو به عنوان پایهای اساسی برای درمانهای مدرن سرطان شناخته میشوند، زیرا بر چالشهای ناشی از درمانهای سنتی غلبه میکنند.
در این تحقیق، تیمی از محققان علوم از سرتاسر جهان به رهبری دکتر لوسیا جیما دلوجو از دانشگاه خلیفه، امکان استفاده از مادهای دو بعدی به نام “مکسین” را بررسی کردهاند. این ماده نانو دارای اندازه کوچک و ویژگیهای فلورسانس است و به عنوان بهترین گزینه برای ردیابی و مطالعه توزیع آن در کنار تومورها شناخته میشود. محققان از تکنیک “نسخ مکانی” استفاده کردند که یک روش پیشرفته است و علم بافتشناسی و توالییابی ژنتیکی را ترکیب میکند تا نقشهای از فعالیت ژنها و تعاملات سلولی در محیط دقیق تومور ترسیم کنند.
تیم تحقیقاتی با تزریق ماده مکسین به تومورهای سرطان سینه در موشها، توانستند مکانیزم توزیع این ذرات نانو درون تومور را ردیابی کرده و تأثیر آنها را بر تعاملات گروههای مختلف سلولی مشاهده کنند. این تحقیق نشان داد که مکسین چگونه با سلولهای ایمنی و محیطهای دقیق تومور تعامل دارد و توانایی آن در درمان سرطان را برجسته کرد. نتایج این تحقیق در مجله علمی “نانو تودای” منتشر شده است که در لیست بهترین ۱٪ از مجلات علمی جهان قرار دارد.
این مطالعه نشان داد که در نواحی که نقاط مکسین به میزان بالایی تجمع یافته بودند، تأثیر قابل توجهی در مهار تومور مشاهده شد. این نواحی کاهش در تکثیر سلولهای تومور و افزایش در مرگ سلولهای آسیب دیده و غیرضروری را به طور منظم و بدون ایجاد التهاب و آسیب به بافتهای اطراف نشان دادند. همچنین تحلیل فعالیت ژنها کاهش قابل توجهی در فعالیت مسیرهایی که به بقای سلولها کمک میکنند، نشان داد که به انتشار سرطان مرتبط است.
تحقیق همچنین ویژگیهای ژنتیکی را در نواحی با تجمع پایین مکسین نشان داد که به این معنی است که محیط سلولی و مولکولی در این نواحی برای رشد و بقای تومور مناسب بوده و نه برای از بین بردن آن. این امر اهمیت تضمین توزیع مناسب ذرات نانو درون تومور را برای دستیابی به تأثیر درمانی مطلوب در مهار رشد تومور برجسته میکند.