242 میلیارد درهم، ارزش بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در امارات در سال 2024
به گزارش دبی توییتر به نقل از خبر گذاری امارات الیوم، امارات متحده عربی در خط مقدم جهان عرب و منطقه در ارائه یک محیط ایده آل برای جذب شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، به دلیل حمایت زیاد دولت و در دسترس بودن استعدادهای بومی ماهر شاغل در این بخش در زمانی که این شرکت ها با آن مواجه هستند، پیشتاز است.
به گفته وزارت اقتصاد امارات، ارزش بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات طی سال 2024 به حدود 242 میلیارد درهم (66 میلیارد دلار) می رسد، زیرا بخش های استراتژیک شامل: بخش عمومی، خدمات بانکی، سلامت، انرژی، تامین است. زنجیره ای و مهمان نوازی، در حالی که گرایش های اصلی این بخش عبارتند از: امنیت سایبری، دستگاه های الکترونیکی، اینترنت اشیا، هوش مصنوعی، داده های بزرگ و خدمات ابری.
وزارت اقتصاد تأیید می کند که امارات متحده عربی همچنان به تحکیم موقعیت خود در میان جذاب ترین بازارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه خاورمیانه ادامه می دهد، در زمانی که بزرگترین فرصت ها برای بخش ICT در زمینه نرم افزار و خدمات است.
مرکز بینمنطقهای تحلیلهای استراتژیک در ابوظبی تأیید کرد که ابتکار ملی «NEXTGEN FDI» که توسط وزارت اقتصاد امارات در سال 2022 راهاندازی شد، با هدف جذب شرکتهای دیجیتال از سراسر جهان و ارائه مقدمات لازم برای ورود به آنها انجام شد. بازار و گسترش از داخل امارات متحده عربی. این ابتکار با مشارکت بازار جهانی ابوظبی، مرکز مالی بین المللی دبی، شهر اینترنتی دبی، دبی جنوبی، مرکز چند کالای دبی، NBD امارات، بانک WIO، سرمایه گذاری در شارجه، پارک تحقیقاتی شارجه، شهر رسانه ای شارجه، بانک اسلامی شارجه، و RAKEZ “And Arada Properties، G42 Cloud و Citizens School.”
ابتکار NEXTGEN FDI از رشد اقتصاد امارات متحده عربی مبتنی بر نوآوری و دانش حمایت میکند و با فعال کردن فرآیندهای ادغام سریع برای تسریع صدور مجوز، ارائه ویزاهای گروهی یا صدور ویزای طلایی، تسریع خدمات بانکی، و ارائه مشوقهای اجاره تجاری و مسکونی برای شرکتهای با فناوری پیشرفته، حمایت میکند.
این مرکز گفت: امارات موقعیت منطقهای و جهانی خود را به عنوان یک مرکز پیشرو برای تجارت، سرمایهگذاری و نوآوری تثبیت کرده است که به شرکتهای فناوری و ارتباطات از همه نوع، کوچک، متوسط و بزرگ کمک کرده است تا از طریق کشور و حتی از طریق آن در منطقه و آفریقا گسترش یابد.»
وی افزود: امارات با توجه به توسعه سریع ساختار بخش ارتباطات و اینترنت و ایجاد شهرهای تخصصی برای کار این شرکتها و همچنین محرک، مقصدی ایدهآل برای جذب شرکتها در حوزه فناوری است. محیطی برای جذب کارآفرینان در بخش های مختلف فنی. ایجاد مناطق آزاد تخصصی در بخش اینترنت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مانند شهر اینترنتی دبی در سال 1999، رسانه دبی در سال 2000 و سازمان واحه سیلیکون دبی در سال 2005، یکی از اولین اقداماتی بود که توسط امارات برای حمایت از شرکت های فعال در این بخش که انجام شد.
تعدادی از مناطق آزاد فعال در کشور ایجاد شد که مهمترین آنها TwoFour54 در ابوظبی، شهر استودیو دبی، شهر تولید دبی، منطقه برون سپاری دبی، شهر رسانه ای شارجه “شمس”، شهر رسانه آزاد عجمان، و شهر خلاق فجیره، همگی که از استراتژی های کشور برای جذب شرکت ها از سراسر جهان حمایت می کنند، در حالی که این شهرها اکنون میزبان هزاران شرکت فعال در بخش های فنی از سراسر جهان هستند.
در این زمینه، امارات متحده عربی شامل انکوباتورهای بسیاری برای شرکت های نوظهور، از جمله شرکت های فعال در بخش فناوری اطلاعات، مانند مراکز “Hub71” و “in5” و سایر مراکز پشتیبانی کننده از شرکت های این دسته است که یک محیط اداری و مالی را فراهم می کند که برای رشد و توسعه شرکت های فناوری نوظهور هستند.
این مرکز تاکید کرد که امارات متحده عربی به دلیل ابتکارات و قوانینی که همگام با هوش مصنوعی، شهرهای هوشمند، فناوری مالی، متاورس، محاسبات، مراکز داده و مراکز نوآوری است، فرصت بسیار خوبی برای جذب شرکت های فناوری بین المللی بیشتری در بسیاری از زمینه ها دارد. تحولات جهانی بسیار سریع در این فناوری ها. او موفقیت بسیاری از شرکتهای استارتآپی را که در امارات تأسیس شدهاند و با حمایت دولت جهانی شدهاند، نشان داد، مانند Souq.com» «Namshi»، «Careem»، «Kitobi»، «Noon»، «Tabby و شرکت های دیگر.
این مرکز تاکید کرد که شرکتهای فناوری در بسیاری از کشورهای جهان در حال حاضر با مشکلات زیادی از جمله بحرانهای ژئوپلیتیکی، جنگهای تجاری، مالیاتها، اعمال جریمه، کمبود مهارتها و اتهامات انحصاری و رقابت شدید بین شرکتهای غولپیکر، ایالات متحده آمریکا، چین و اروپا، و همچنین رقابت شدید خارج از این کشورها و مناطق برای به دست گرفتن رهبری جهانی به ویژه در داخل، مواجه هستند.